Annons

Citadellområdet ska utvecklas

Magnus Ugglas konsert på Citadellet den 10 augusti är bara den första av många sommarkonserter på Citadellet i framtiden. Det är i alla fall tanken bakom samarbetet som har startats mellan Thanda AB och evenemangsbolaget Enduo, som arrangerar konserten tillsammans.
– Målet med vårt samarbete är att utveckla hela Citadellområdet och vår vision är att ha två-tre stora konserter varje sommar, säger Göran Andersson, VD på Thanda.

Flera tidigare konserter på Citadellet har fått bra respons men trots det har konserterna knappast duggat tätt. En anledning till detta är att det tidigare inte funnits någon som har jobbat med att försöka få artister till Citadellet, utan artisterna har själv fått meddela om dem har velat spela i Landskrona.
– Nu vänder vi på det och tar kontakt med artisterna istället för tvärtom, säger Göran Andersson.

Annons
 

Tanken är också att göra Citadellområdet till en mer attraktiv plats, inte bara på sommaren utan under alla årstider.
– Vi vill att Citadellområdet vara aktiverat året runt och ambitionen är att det ska bli en betydligt större magnet som drar folk till stan, säger Mats Wilhelmsson, platschef på Landskrona Slott.

En nyhet på Magnus Ugglas konsert är att publiken får ha med sig egen mat och dryck.
Folk har varit irriterade på att det inte har varit tillåtet innan men på Ugglas konsert får man ha med sig egen dricka och picnickorg, säger Mats Wilhelmsson.

Magnus Ugglas spelning blir den enda stora konserten som Thanda och Enduo arrangerar till sommaren på Citadellet och ska ses som ett test.
– Det är fantastiskt roligt att kunna göra något sådant här och vi hoppas att det blir en familjefest med mycket folk, fint väder och härlig stämning, avslutar Göran Andersson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser