Annons

Weberkvartetten gästar församlingshemmet

Söndag den 18 mars gästar en av Sveriges mest konserterande stråkkvartetter – Weberkvartetten –  Landskrona församlingshem. De bjuder på nutida kontra klassisk musik och deras spel beskrivs av en recensent som ”ren och skär stråkmagi”.

Weberkvartetten bildades 1997 och sedan 2005 spelar de på heltid. De turnerar regelbundet i Sverige och utomlands, och spelar in för radio och tv, bland annat i SVT:s Veckans Konsert. Weberkvartetten är flitiga ambassadörer för nutida musik och framför ofta verk av svenska moderna tonsättare.

Annons
 

När Weberkvartetten framförde Beethovens 15:e stråkkvartett på konserthuset i Göteborg skrev GP:s utsände recensent Magnus Haglund lyriskt ”Ett upphöjt, lyckligt tillstånd infinner sig, ett nyfiket och äventyrligt utforskande av Beethovens klangvärld, utan varje tendens till yviga, expressionistiska manér. Musiken framträder som helt ny, i en självklar närvaro i vår tid. Ja, det är storartat”.

Medverkande: Ronnie Weber (violin I), Ellinor Weber (violin II), Patrik Eriksson (viola) och Stefan Moberg (cello).

Söndag 18 mars kl  16.00 • Landskrona församlingshem
Arr: Landskrona kammarmusikförening i samarbete med Musik i Syd

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser