Annons

Gymnasielärare till riksdagen

Entreprenöriellt lärande och entreprenörskap i skolan är något som har blivit allt vanligare de senaste åren. Några som kan det mesta om detta är Marie Kniest och Annika Rickard. De är båda lärare på Selma Lagerlöfgymnasiet men driver samtidigt företaget K&R Education, som håller utbildningar i entreprenörskap inom skolan Den 14 mars åker de upp till riksdagen för att berätta om sitt arbete.
– Vi har blivit inbjudna för att berätta om våra erfarenheter av att jobba med entreprenöriellt lärande och entreprenörskap i skolan, säger Annika Rickard.

Även om många har hört talas om entreprenörskap i skolan så vet inte alla vad det innebär.
– Det är en pedagogisk form för att utveckla elevernas förmåga, kompetens, motivation och ansvarstagande för sin skolgång. Det ska även göra eleverna anställningsbara efter att de gått ut skolan, förklarar Annika Rickard.

Annons
 

Detta kommer från och med nästa termin också vara obligatoriskt.
– Det kommer att finnas med i läroplanen för förskolan, grundskolan och gymnasiet från och med i höst, avslutar Annika Rickard.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser