Annons

Wendela Hebbe, socialreporter med empati och engagemang

På Internationella kvinnodagen, den 8 mars, berättar författaren och journalisten Ami Lönnroth om Wendela Hebbe, Sveriges första kvinnliga yrkesjournalist och den som introducerade det sociala reportaget i svensk press. Hebbe började jobba på Aftonbladet redan 1841 och var länge den enda kvinnan i svensk dagspress med fast anställningskontrakt.

Ami Lönnroth har bland annat arbetat som journalist på Handelstidningen i Göteborg och på Svenska Dagbladet. Ami Lönnroths senaste böcker är ”Jag har inte sanningen, jag söker den tillsammans” med KG Hammar och ”Förbannad är jag ganska ofta. Samtal med Berit Ås”. Hon har varit redaktör för Wendelas Vänners jubileumsbok 2008 ”Empati och engagemang – en kvinnolinje i svensk journalistik”.Tillsammans med sin man Per Eric Mattsson har hon gett ut biografin ”Tidningskungen, Lars Johan Hierta, den förste moderne svensken”.

Föredraget sker på Landskrona stadsbibliotek 8 mars med start klockan kl 19.00.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser