Annons

Landora knattar tog första cupsegern

På lördagen hade BK Landora sina två  02-lag med i Billeberga straffcup i Svalövs Idrottshall.
Det var andra gången som killarna deltog i en turnering med slutspel och det skulle visa sig att föreningen som är nominerad till Årets förening på idrottsgalan senare i vår har mycket på gång i sin välorganiserade ungdomsavdelning. Det bar nämligen hela vägen och en ny cuppokal pryder därmed prisskåpet.
– Vi drabbades hårt av sjukdom och återbud av andra skäl och fick kalla in 03-killar som gjorde en mycket bra insats i lag Blå, säger Christer Bergström en av fyra ledare för laget.

Lag Blå hade det motigt med resultatet under hela cupen och hade inte den minsta gnutta tur som man så väl behöver i fotboll. Det blev fyra raka förluster trots storstilad kämpainsats av samtliga killar.
Men trots motgång håller alla humöret på topp igenom hela turneringen och hjälper och stöttar varandra på ett föredömligt sätt. Det är helt klart att när dessa killar, där många fortfarande kan räknas som nybörjare i fotboll, fått mer erfarenhet kommer dom att bli minst lika duktiga som vårt lag Röd, berömmer tränaren.

Annons
 

I lag Röd spelar killar som har spelat fotboll i 5-6 år trots att man knappt själv hunnit fylla tio år själva.
– Dessutom har de knappast missat en träning under den tiden. Lag Röd vann samtliga sina matcher i gruppspelet med den fina målskillnaden 18-1. Vi fick se ett jättefint lagspel av bollsäkra killar som hjälpte varandra över hela planen och unga som dom är så visar dom upp ett mycket moget spel.
I finalen ställdes man mot arrangörsklubben Billeberga och trots att man spelade med nerverna utanpå tröjor lyckades man ta hem sin första cupseger efter en 2-0 seger.
Landoras William Olsson  korades dessutom till turneringens lirare.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser