Annons

Inget flyt med dockan

I onsdags gjordes ett andra försök att bärga den strandade flytdockan i Lundåkrabukten, men det misslyckades och nu kan det ta ytterligare några dagar innan dockan är redo för bärgning. Det holländska bärgningsföretaget Koole Maritiem meddelade under fredagen att man nu håller på med grävarbeten för att rensa den inre delen av kanalen.
Detta beräknas ta hela fredagen och eventuellt även lördagen, om inget oförutsett händer. Koole hoppas att flytdockan ska vara redo att dras ut genom kanalen under den senare delen av helgen eller i början av nästa vecka, förutsatt att väderförhållandena vad gäller vattennivån och vind är bra.

Prognoserna för den närmsta perioden visar bra vindförhållanden medan prognoserna för vattennivån dock pekar åt andra hållet.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser