Annons

BoIS ska träffa kommunledningen

Mycket ska man höra innan öronen trillar av. Så funderade säkerligen en och annan BoIS-supporter efter att ha hört kommunalråd Cecilia Brorsson (M) på Sydnytt igår.
På en rak fråga om vad det är värt för Landskrona stad att ha en klubb i Superettan, svarar hon.
– Jag vet inte. Jag tror inte det finns någon enda familj som väljer att bosätta sig i en stad för att där finns ett fotbollslag, slut citat.

Landskrona BoIS ordförande Kenneth Håkansson vet inte om han ska skratta eller gråta när han får höra talas om kommunalrådets uttalande.
Det är häpnadsväckande, säger han.
Det är självklart för var och en att det finns mer än idrott och kultur som gör en stad attraktiv men detta uttalande bottnar i ett väldigt ointresse och i okunnighet. Det får vi naturligtvis råda bot på, säger han och berättar att kommunstyrelsens arbetsutskott är inbjudna till Landskrona BoIS den  26 mars.
Då hoppas jag verkligen hon kommer. Sen kan man ju undra om hon agerar lite i egen sak och krattar i manegen om uttrycket tillåts. För visst är det väl så att hon själv är medlem i ridklubben, säger Kenneth Håkansson med anledning av att nyhetsinslaget är inspelat på just ridhuset.

Annons
 

Bakgrunden till kommunalrådets uttalande är de krav som elitfotbollen har på sig att rusta upp sina arenor och att detta i förlängningen skulle kunna innebära följder för föreningslivet i stort. För att Landskrona IP ska klara de fastslagna kraven krävs en investering på i runda slängar 20 miljoner kronor och av dessa menar Cecilia Brorsson att kommunen möjligen kan stå för ett par.

– Självklart måste vi väga och prioritera, säger Torkild Strandberg (FP) som dock till skillnad från sin kommunalråds kollega ser ett värde i att BoIS spelar elitfotboll.
– Jag är både som åskådare och utövare usel på sport men tycker det är roligt att gå och titta när BoIS spelar. Att ha ett elitlag i stan bidrar till sammanhållning och stolthet över staden, sen må det var i fotboll eller ishockey eller någon av de andra stora sporterna, säger han.

Frågan är egentligen vad som finns kvar när lagstadgade åtaganden och investeringar i vård, skola, omsorg är gjorda. Ska arenauppgraderingen exempelvis ställas mot ett digitalt kulturhus?
– Det är så vi får se det och vilka andra behov som finns inom exempelvis föreningslivet, menar Torkild Strandberg.

Inne på samma linje är Cecilia Brorssons partikollega Marko Huttunen.
Landskronas idrottsliv har många duktiga och engagerade människor, men vi gör ingen rättvisa genom att jämföra eller ställa dem och deras behov mot Landskrona BoIS, som ju engagerar tusentals Landskronabor per år. Istället får man ställa kostnaderna för en upprustning av IP mot ett digitalt hus eller andra investeringar, säger han som gärna själv skulle vilja se en ny arena vid havet.
Men hur det än är, så behöver Landskrona IP renoveras och här gäller det att kommunen för en god dialog med Landskrona BoIS, som tveklöst är det viktigaste varumärket för Landskrona.

Detta tycks gå lite stick i stäv med din partikollega. Är ni oense i partiet?
– Moderaterna i Landskrona har inte tagit ställning i frågan. Cia har uttalat sig som kommunalråd, och som person är hon glad för det här med hästar. Det är bra att hon har en åsikt och står för den till skillnad från Torkild Strandberg som, om man får använda en fotbollsterm, gärna fegar och passar när bollen dyker upp, men fråga honom om han törs svara, avslutar Marko Huttunen.

Det är gjort, och antagligen är det fler än Landskrona Direkt som vill vara en fluga på väggen när BoIS träffar  KSAU  i slutet av mars.

Inslaget på Sydnytt hittar du här:
http://svtplay.se/v/2723297/strid_om_idrottspengar

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser