Annons

DNA och fingeravtryck säkrade vid skadegörelse

Strax efter midnatt detonerade två fasttejpade fyrverkeripjäser på två butiksfönster i Landskrona. Det var en ruta hos Auktionssalen på Eriksgatan samt en annan närliggande butik som förstördes.
– Det kommer att kosta mig 8 000 kronor i självrisk och förra månaden betalade jag 5 000, säger Ibrahim ”Appo” Darwiche på Auktionssalen. Han hyser dock visst hopp om att förövaren eller förövarna ska identifieras.
– Poliserna var snabbt på plats och lyckades säkra vissa spår, säger han och på polisen bekräftar man handlarens uppgifter.
– Vi har lyckats hitta fingeravtryck samt DNA på en bit tejp som gärningsmannen klistrat fast fyrverkerierna med. Nu är dessa skickade till Statens Tekniska Laboratorium för analys och är personen med i databasen så tar vi honom direkt. Är han inte med så sparar vi alla spår. Dyker samma avtryck eller DNA upp senare så kan vi i så fall även binda honom till skadegörelsen i Landskrona inatt, säger Göran Hassel, informatör på Helsingborgspolisen.
– Det kan dock ta tid innan vi får svar. Utan att lova något så tror jag att det kan ta några veckor.

Vittnen uppger att en mansperson iförd en röd dunjacka med pälskrage setts springa från platsen direkt efter detonationerna.


Ibrahim ”Appo” Darwiche vill skapa opinion mot ungdomsbrottslighet och visar det med all önskvärd tydlighet. Här vädjar han direkt till justitieministern.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser