Annons

Golfbolag erbjuds hyra skolvillorna

Något större drag att hyra någon av de fem skolvillorna i Häljarp fanns inte när anbudstiden gick ut förra veckan.
Det fanns ett par som önskade hyra en av villorna under sex månader samt Öresunds Golf i Häljarp AB som kan tänka sig att hyra alla fem villorna under tre år, säger teknik- och serviceförvaltningens chef Benny Ahnelöv som  igår skickade ut ett kontraktsförslag till företaget.

Golfbanan i Häljarp ägs av Öresunds Golf i Häljarp AB. Bolaget ansvarar för all skötsel och drift av anläggningen och det är alltså dessa som lagt anbud på drift av villorna.
Vi tänker hyra ut till Bill Clinton, skojar ägaren William Nordén när Landskrona Direkt undrar vad man tänkt använda husen till.

Annons
 

Som vi tidigare berättat känner William Nordén av de kärva tiderna ute i Häljarp då han hittills endast lyckats färdigställa två av planerade 49 villorna i kvarteret ”Nattljus”, granne med golfbanan.
Hade vi fått Clinton att hyra så hade vi också fått fart på bostadsmarknaden men skämt åsido, tanken med skolvillorna är att vi har en stark tro på att golfare som kommer hit uppifrån landet vill hyra dessa. Det finns alldeles säkert också ett behov hos släkt och vänner till boende i Häljarp att kunna hyra in sig någonstans, säger William Nordén.
– Samtidigt hjälper detta golfen att expandera och oss att komma ikapp kostnaderna.

Trögheten på bostadsmarknaden ska övervinnas med tålamod, menar William Nordén och med en blick rakt över golfbanan mot den strandade flytdockan får han till det.
Vi får ligga stilla i väntan på en kanal som sätter fart på marknaden igen. Det gäller bara att fler ska inse skönheten i Landskrona och dess läge, säger han.

När skolvillorna byggdes var förhoppningarna stora på  att få tillbaka satsat kapital den dagen villorna inte längre behövdes för skoländamål.
 – Då kan vi sälja villorna som bostäder och det blir betydligt lönsammare än att hyra in skolpaviljonger för ändamålet, sa initiativtagaren skolpolitikern Lisa Flinth (FP) i samband med invigningen av skollillorna i Glumslöv.

Istället för tillfälliga skolbaracker likt de som man hade på Säbyholms Montessoriskola i väntan på att bygget där skulle bli färdigt satsade kommunen 13 597 103 kronor på att bygga fem skolvillor i väntan på att Emiliaskolan skulle stå klar. Detta kan ställas mot att det grovt räknat kostar 1 miljon årligen att hyra en fullt utrustad skolmodul med plats för tre klasser och en bespisning.


William Nordén tror stenhårt på att bostadsmarknaden vänder och att Landskrona och Häljarp då ligger utmärkt till men tills dess gäller det att ha tålamod.

Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser