Annons

Möt Åke Hedström

Fototemat rullar vidare på konsthallen. Veckans onsdagsprogram gästas av  fotografen Åke Hedström, just nu aktuell med en utställning på Rum för Reklam på museet, som berättar om kollegan och vännen Claës Lewenhaupt.
 – När min vän och kollega Claes Lewenhaupt gick bort 1990 var Tonie  och Claes mitt uppe i ett bokprojekt; ”Modets mening” som var nästan färdigt. Jag fick det hedersamma uppdraget att fullfölja Claes arbete med boken, berättarÅke Hedström.

Åke Hedström föddes i Lund 1932. Han började som assistent åt Sten Didrik Bellander på Savoy Ateljéer i Stockholm 1956. Två år senare flyttade han till Malmö och blev anställd av Svenska Telegrambyrån som assistent åt fotografen Georg Oddner. Därefter fick han arbete som fotograf på Wezäta fotostudie i Göteborg och senare på Ateljé Jonason.
1966 flyttade Hedström tillbaka till Skåne, bosatte sig i Malmö och startade sin egen fotografiska verksamhet. Åke Hedströms föredrag startar klockan 18.30.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser