Annons

Succé för Emmas ungdomspokal

Emmas Ungdomspokal i rytmisk gymnastik arrangerades i Albanoskolans gymnastiksal under lördagen. Det fanns två olika klasser för ungdomsgymnasterna att välja på och en Duo klass.

I klassen för två program hade 11 flickor anmält sig. Åldern var från 9 år och upp till 12. Det var fristående i ett program och tunnband i det andra. Meja Engdahl-Petersson från hemmaklubben, Landskrona Kv.GF lyckades över förväntan i sin första ungdomstävling och vann överraskande.
Fina framförande i både fristående och det nykomponerade tunnbandsprogrammet.

Annons
 

Liza Milbrete, GF Balans som alltid är lika pigg blev silvermedaljör och Wilma Mårtensson, LKGF som varit sjuk hela veckan men samlade ihop sig bra till tävlingen blev bronsvinnare.
– Wilma har några svårigheter som måste finputsas nu när hon är frisk igen, säger Jenny Engdahl-Petersson.

Duo klassen vanns av C4 – gymnasternas Olivia Nilsson och Ani Hakopian med Anna Lindahl och Odina Linderos, LKGF på silverplats.

Klassen för tre program hade 12 startande och där blev det hemmavinst till Doruntina Goxhuli. Doruntina såg lugn och säker ut på golvet i fristående och tunnband. Strax innan hon skulle in i sista grenen boll sträckte hon en muskel i ena sidan av ryggen och fick tävla i sitt nya bollprogram med lite smärtor.
– Men hon gjorde det också på ett föredömligt sätt.

Tvåa i tävlingen blev Emelie Möllerström från Jönköpings GF som utvecklats mycket sedan i höstas. Trea blev Anastasia Ponomarenko från GF Energo i Göteborg, en mycket stilfull gymnast.
LKGF:s eget lilla charmtroll Julia Olsson, hamnade på åttonde plats.
– Julia lyckades mycket bra med sitt fristående men får träna lite mer på tunnband och boll.

Före prisutdelningen fick vi se en uppvisning av LKGF:s gymnaster och höjdaren var naturligtvis tävlingsledarens härliga fristående program till ”Waka waka”.
– Stort tack till dig Emma (Sandell). Betyget av mig blir MVG, hoppas att din lärare på Filbornaskolan sätter det samma, avslutar Jenny Engdahl-Petersson.


Julia Olsson med boll. Foto: Leo Erdfelt.


Doruntina Goxhuli i fristående. Foto: Leo Erdfelt.


Wilma Mårtensson med tunnband. Foto: Leo Erdfelt.


Anna Lindahl och Odina Linderos, Duo Foto: Leo Erdfelt.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser