Annons

Simklubben tar över badet

Citadellbadet hade ifjol ”en urusel säsong”, har badets föreståndare Kerstin Garpvall tidigare berättat för Landskrona Direkt. Nu står det klart att det är Landskrona Simsällskap som får den digra uppgiften att vända trenden.

Fritidsnämnden har, efter en upphandling hösten 2011, tilldelat föreningen Landskrona Simsällskap uppdraget att driva Citadellbadet och Härslövsbadet med start 2012.
– Citadellbadets besökssiffror har de senaste åren visat en nedåtgående trend. Därför är det väldigt bra om vi nu kan nyttja Citadellbadet, som är en mycket fin, modern och omtyckt anläggning, på ett bättre sätt än vad vi gör idag, säger fritidsnämndens ordförande Birgitta Persson (M).

Annons
 

En enig fritidsnämnd beslutade på onsdagskvällen att låta Landskrona Simsällskap ta över driften av stadens två friluftsbad. Citadellbadet som ligger i centrum har stora möjligheter att utöka sin besöksmålgrupp via simsporten, som kan anordna fler tävlingar för regionen samt ge större möjlighet för tränings- och lägerverksamhet för externa klubbar från hela Sverige.
– Simsällskapet ser beslutet som mycket positivt. Vårt mål är att kunna samarbeta med kommunen och dra nytta av varandra. Det är viktigt att hjälpas åt för att få anläggningarna att går runt, säger Bo Ekström, ordförande i Landskrona Simsällskap.

– Vi kommer snabbt arbeta fram en plan för att få hit träningsläger till sommaren och det kommer gynna stadens hotell, vandrarhem med flera, då vi vill kunna erbjuda besökarna olika paket. Vi tror det blir jättebra, menar Bo Ekström.

Minskade öppettider för allmänheten
Fritids- och kulturförvaltningen kommer att ha fortsatt ansvar för byggnader, bassänger, vattenrensning, kemikalier och teknisk personal. Avtalet med Landskrona Simsällskap gäller 2012 med möjlighet till två års förlängning.

Som Landskrona Direkt tidigare rapporterat innebär detta kortare öppettider för allmänheten än idag och nu står det klart att det rör sig om motsvarande fyra timmar per dag.
Målet med förändringen är att använda våra faciliteter bättre, locka hit målgrupper från andra kommuner och att Karlslundsbadet kan erbjuda öppettider året runt. Vi anser nu att skattebetalarnas pengar kommer att användas på ett effektivare sätt, säger fritidsnämndens ordförande Birgitta Persson (M).

Karlslundsbadet ges alltså möjlighet att åter igen hålla öppet över sommaren. Dock måste badet hålla stängt en kortare period för underhåll. Exakta öppettider meddelas senare.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser