Annons

Före detta gymnast arrangerar egen tävling

I slutet av november förra året genomförde Emma Sandell sin sista tävling i Rytmisk Gymnastik. Nu hjälper hon de yngre flickorna i Landskrona Kvinnliga GF med att förkovra sig i sporten. Hon har precis avverkat en baskurs och kommer att gå steg 1 utbildning i samband med att ”Utvecklingsgruppen” har träningsläger i Södertälje i slutet av mars. Och till helgen arrangerar hon sin första tävling, som hon själv gett namn till.
– Tävlingen är en del av hennes projektarbete i skolan på Filborna gymnasium i Helsingborg. Inbjudan har gått till samtliga klubbar i Sverige, men det blir startande gymnaster endast från de sydligaste länen upp till Göteborg och Jönköping, säger Jenny Engdahl-Petersson LKGF.

Trots detta har tävlingen lockat lite över 20 individuella ungdomsgymnaster och några Duo. Tävlingen hålls i Albanoskolans gymnastiksal på lördag och startar kl. 11:00. Flickorna som tävlar kan välja mellan två eller tre grenar.
– Det blir spännande för Emma och se om hon är lika framstående som arrangör som hon var som gymnast. Förhoppningsvis är det en tävling som kan bli tradition framöver, avslutar Jenny Engdahl-Petersson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser