Annons

Nyttiga tävlingar för taekwondoutövare

Landskorna Taekwondo Akademi har i helgen deltagit i Trelleborg Open, i år Europas största A-Klass tävling, med 1200 deltagare från 45 olika länder. Anledningen till att det är så mycket utövare ifrån hela världen beror på att OS går av stapeln i år.

För Landskronafightern David Dragisic var det ett ypperligt tillfälle att få mäta sig mot världsspelare inför kommande junior-VM i april då nästan samtliga länder tog med sig både sina junior och seniorlandslag.

Annons
 

LTA hade fyra anmälda men på grund av sjukdom startade bara två, David Dragisic och Kanokphon ”Lot” Warriwong.
Lot som gjorde debut i Internationellt sammanhang ställdes mot en på pappret omöjligt motståndare i sin första match då han fick möta en juniorlandslagsman från Mexiko.
– Vår plan var att lugnt och metodiskt ge Mexikanen ett motstånd, men Lot överraskade och var nära att vinna matchen. Han åkte dock på en huvudspark i slutsekunderna vilket gav tre poäng till motståndaren och vi förlorade tyvärr knappt, säger Johan Berg, tränare i klubben.
– En otrolig prestation från Lots sida som är inne på sitt andra tränings- och tävlingsår och redan utmanar världseliten i sin viktklass. Vi faller på rutin men Lot kommer vi garanterat att se mer av i dessa sammanhang i framtiden.

David Dragisic som även tävlar i landslagets 73-kilosklass ställdes mot Israels landslagsutövare i sin första match,
– David hade svårt att komma igång i matchen men vaknade i andra ronden och tog ett antal poäng och vann därmed den matchen, säger Johan Berg.
Laget anlände till arenan redan klockan 08.00 och David Dragisic gick inte sin första match förrän vid tretiden så det var en lång och seg dag, något som visade sig i semifinalen mot England där Landskronakillen tog ledningen men förlorade med 5-6.
– David är i vanligt fall bättre och skulle vunnit den matchen men det var årets första tävling och med den långa väntan så kom han inte igång. David avlutade dock med ett brons vilket gav honom ytterligare internationell ranking inför kommande junior-VM i Egypten i april, konstaterar Johan Berg. Nästa tävling blir German Open i Hamburg den 2-4 mars.
– German Open är också en A-klass tävling med minst lika många utövare ifrån hela världen. Där siktar vi på ännu fler medaljer, avslutar tränaren..

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser