Annons

Fotboll året runt fostrar framtidens lirare

Efter att ha radat upp segermatcher och briljerat med oerhört fint inomhusspel, tog det tvärstopp i Romelecupens semifinal för BK Landoras P99:or.
–  Det fanns inte mycket kvar av spelet från gruppspelet, säger lagets tränare Tomas Mårtensson.
I semifinalen väntade ett storväxt hemmalag. Veberöd satte genast hård press, vilket brukar passa Landora. Dock inte denna söndagsmorgon då de istället tvingade fram misstag. Matchen var jämn och även om Landora hade flest avslut så var det arrangörsklubben som kunde vinna med 3-2. 
Besvikelsen var stor hos Landskronagrabbarna men på sikt kan man nog glädja sig åt att i år ha blivit trea i Skånes två mest klassiska inomhuscuper, Romelecupen och Skånecupen.
Efter sportlovet väntar DM-spel utomhus för killarna och även en inomhuscup i fina Kristianstad Arena. Det ser vi framemot och känner jag pågarna rätt så lär de vara rejält revanschsugna, säger Tomas Mårtensson.

Trots dimma, minusgrader och yrsnö tränade igår kväll 20-25 av lagets spelare på idrottsplatsens konstgräs och entusiasmen var inte att ta fel på. Allt under ledning av Joakim Weberg och Tomas Mårtensson där sistnämnda rent av är nominerad som ”Årets tränare” till Landskrona Idrottsgala.

Annons
 

– Det är underbara grabbar vi har i laget, säger han ödmjukt när han kallar till en paus i träningen för att servera varm dryck.
– Det sätter lite guldkant på träningen med lite varm Oboy och blåbärssoppa.
Nu är Tomas Mårtensson ett välkänt namn i idrottsstaden. Sjukgymnast på Idrottskademottagningen och åt Landskrona BoIS a-lag gör sitt till, men han är även ute hos många lag i kommunen och i Svalöv och introducerar MAQ-övningar.
– Det är en träningsmodell för styrka, rörlighet, balans och kontroll. Nu under vintern kör jag det på torsdagar med P99:orna, säger han om metoden som erkänt är såväl prestationshöjande som skadeförebyggande.
Vi tränar annars två utomhuspass i veckan och spelar inomhusfotboll en gång på lördagar om det nu inte krockar med någon cup, säger han innan 12-13-åringarna kallar på honom och tycker det är dags att köra igång igen.

Läs mer:
Landora segrade i Brahecupen

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser