Annons

Lejonet har häng på playoff

Lejonet är fortfarande med i matchen om en playoff plats efter storsegern 11-4 mot Diö i går.

Lejonet vann med hela 11-4, samtidigt som Åstorp hjälpte Landskronalaget genom att besegra Frosta med 5-1. De båda lagen har därmed samma poäng även om Frosta har några fler mål gjorda. Lagen parkerar på en andra respektive tredjeplats i serien. Förstaplatsen som ger playoffspel till division 2 innehas av Kallinge-Ronneby IF 2 men enligt information från Skånes Hockeyförbund får dessa inte ta klivet upp då dessa under serien har rätt att använda sig av spelare från sitt division 1 lag.

Annons
 

Lejonet visade i söndagens match direkt var skåpet skulle stå. Första perioden vann man med klarar 6-0 och laget hade 9-0 innan Diö tillätts reducera. Matchen var därefter i stort sett en transportsträcka fram till tre minuter från slutet då det bröt ut ett jätteslagsmål, som renderande i hela 37 minuter i utvisningsbåsen.

Sammataget dock en kassaskåpssäker seger som kan ge mersmak. Lejonets återstående matcher sker på hemmaplan, motståndare Malmö Kryptonics och Tågaborg, vilket bör ge råg i ryggen och siktet kan åter ställas in mot playoff-platsen.

MATCHFAKTA
Reslutat: 11-4 (6-0, 4-2, 1-2)
Målgörare: Lejonet: Joel Persson 2, Jim Berglund 2, André Nordin 2, Jesper Wentzel, Christian Degel, Linus Westerlund, Niklas Walldén och Fredrik Nilsson.
Diö GoIF HK: Johan Eldh 2, Daniel Carlsson och Tobias Nyberg.
Skott: 42-43
Utvisningar: Lejonet: 11 x 2min, 1 x 5 min, 1 x 10min 1 x 20min
Diö: 10 x 2 min.
Publik: 83 personer.

Avslutningsvis gästar NHL-stjärna
Inne på ämnet Lejonet noterar vi att tidigare assisterade förbundskaptenen, Björklöven-, MIF- och NHL-stjärnan Peter Sundström gästar Karlslundshallen den 28:e februari då han bland annat kör ett ispass med klubbens spelare.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser