Annons

Falcons hårt pressade

Falcons lyckades i lördags inte upprepa bravaden från Karlstad utan fick denna gång se sig besegrade av serieledarna med 9-3.

Det var toppen mot botten i Allsvenskan som möttes i Idrottshallen. Gästerna var varnade och kunde redan i den första perioden gå ifrån till 3-0, resten var sedan en transportsträcka om än en spelmässigt jämn tillställning.

Annons
 

Samtidigt går Skogshall och Onyx och vinner sina matcher i helgen vilket gör att Falcons halkade under nedflyttningssträcket och parkerar med fem omgångar kvar på en elfte och nästsista plats i tabellen.

På lördag åker Falcons de dryga 50 milen till Nyköping för att i sporthallen där ta sig an årets kanske viktigaste match, sexpoängsmötet mot Onyx. Nu pratar vi rysare.
Vi ger oss aldrig, säger Petri Manu, hårt prövad sportchef i Falcons.
Tabelläget ljuger inte. Det vi gör innan jul är i sig en bragd då vi lyckas samla på oss så många poäng. Efter våra resurser tycker jag vi gjort allt mycket bra hittills, säger han.

Vinst på lördag är nästintill ett måste.
– Nu hoppas jag att Tobias Blixt är redo för spel och att han kan bli den injektion vi så väl behöver. Det behövs inte minst nu när Stefan Zyszczak axelskada gör att det är färdigspelat för säsongen. Tre poäng på lördag ser jag som ett måste, avslutar Petri Manu.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser