Annons

Rånad krögare vill ha bort kontanthantering

För andra gången på kort tid blev restaurangen Dannys Corner på Järnvägsgatan rånad strax efter klockan 20 i onsdags. Två unga maskerade män tog sig in i restaurangen och tilltvingade sig en okänd summa pengar under pistol- och knivhot. En av rånarna gick in i köket och tvingade personalen att öppna ett kassaskåp medan den andra rånaren tog bland annat en nyckel ur kassalådan bakom bardisken. På väg ut ur restaurangen försökte ett sällskap stoppa rånarna utan att lyckas. Därefter försvann de båda på moped i okänd riktning.

Polisen har ännu ingen misstänkt men man har säkrat en del spår. Vilka det är vill man dock inte gå in på.
– Vi håller just nu på att sammanställa alla uppgifter och det finns en del att gå på. Mer vill jag inte säga i nuläget, säger polisinspektör Bengt Rydström på rångruppen i Helsingborg.
– I början av nästa vecka kommer vi att ta beslut om hur vi går vidare med fallet.

Annons
 

Faktum är att utredningen av det förra rånet, då en man med hjälp av en yxa rånade restaurangen för knappt två månader sedan har lagts ner. Besked om detta fick ägaren i onsdags.
– Det är väl ödets ironi att det blir så. Jag hade just kommit hem och läst brevet från polisen när dom ringde och berättade om det nya rånet, säger Dannys Corners ägare Fredrik Andersson.
– Vad vi gör nu är att vi ska försöka få bort så mycket kontanthantering som möjligt. Vi har även haft en krishanterare hos oss som talat med personalen, säger Fredrik Andersson som inte varit närvarande vid något av rånen.
– Det är jobbigt i sig att veta att min personal fått ta båda smällarna. Samtidigt kanske det är tur att man inte var där. Då hade man kanske suttit inne nu, avslutar krögaren.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser