Annons

Nypremiär för museets söndagsprogram

På söndag kan du lära dig mer om Beatrix Potter  – världsberömd barnboksförfattare, illustratör och hängiven fårfarmare. I filmsalen på museet blir det klockan 14 föredrag i ämnet av litteraturpedagog Madeleine Jephsson.

Landskrona museum visar nu den populära utställningen om Beatrix Potter, Pelle Kanin och hans vänner. Det är en utställning för hela familjen där Beatrix Potters välkända sagor gestaltas med både lekfulla miljöer för barn och fördjupning i Beatrix, kvinnan bakom succéböckerna.

Annons
 

På söndag 5/2 kommer litteraturpedagog Madeleine Jephsson till museet och berättar om Beatrix Potters (1866-1943) fascinerande liv. Madeleine har skrivit en c-uppsats om Beatrix Potters författarskap och är medlem i The Beatrix Potter Society.

Beatrix Potter växte upp i det viktorianska England i en välbärgad familj och fick en uppfostran som passade för en flicka. Hon var ett ganska isolerat barn och började tidigt teckna och måla. Hennes favoritmotiv hittade hon i naturen och bland djur. Intresset för måleri uppmuntrades och Beatrix fick lektioner i hemmet. 24 år gammal debuterar hon som författare och konstnär då Frederick Warne förlag publicerade hennes teckningar och berättelse om Peter Rabbit. Sammanlagt gav Beatrix Potter ut 23 böcker och hon är översatt till 35 språk.

Dessutom är Ateljé Nell är öppen och har bildpedagog på plats 13.00–16.00. Tema för dagen är Fasader inspirerat av Ulla-Stina Larssons målningar.

I Minnesbanken (12-16) öppnar utställningen Broderade bonader.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser