Annons

Nytt tungt FP-avhopp

Det har surrats i maktens korridorer ett tag, att folkpartisten Mattias Adolfsson var på gång att lämna sitt uppdrag som ordförande i individ- och familjenämnden. Vid gårdagens fullmäktige visade sig ryktet stämma.
– Jag är nybliven rektor och fyrabarnsfar. Tyvärr räcker inte tiden till för både familj, nämndsordförandeskap och mitt nya arbete som rektor, säger Mattias Adolfsson som suttit på ordförandeklubban i nämnden sedan 2006.

Då Landskrona tidigare under mandatperioden fått erfara ett par tunga folkpartiavhopp måste frågan naturligtvis ställas om det förekommer någon form av schism inom leden?
– Nej, absolut inte, försäkrar Mattias Adolfsson.
Att sitta nämndsordförande tar mycket tid. Det är inte enbart dagordningar som ska fastställas det är förvaltningschefsträffar och mycket annat som ska hinnas med. I övrigt kommer jag att stanna kvar i både kommunstyrelse och fullmäktige och fortsätta mitt arbete för Folkpartiet i Landskrona, säger Mattias Adolfsson.

Annons
 

Ett par kapitel i eventuellt framtida memoarer kan han nog finna stoff i sitt politiska arbete i individ- och familjenämnden.
– Vi har påbörjat ett stort arbete med att ändra synen på socialbidragen. Jag är speciellt stolt över vårt arbete med motprestation för socialbidrag. Detta har vi nu också fått förankrat uppåt i fp-organisationen. Så det stannar inte här. Det ska medges är lite kittlande. En titt i backspegeln gör också gällande att det började lite tungt för oss 2006. Vi fick utstå mycket kritik när vi gick från ett utbudsstyrt Komvux till ett efterfrågansstyrt. Sen hade vi en turbulent period när det uppdagades en del kring vissa tjänstemän. Hemlösheten är ett annat område som varit på tapeten, säger han.
– Det är tufft att sitta i en socialnämnd men på det hela taget har det varit en jätterolig period, poängterar han.

Vid fullmäktige valdes hans efterträddare på ordförandeposten.
Det blev Jan-Allan Beer som alltmer utkristalliserats som kommunens andre starke man efter partikollegan och kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg. Jan-Allan Beer har uppdrag i kommunstyrelsen och är gruppledare för Folkpartiet i kommunfullmäktige. Den gångna veckan har han också vid ett par tillfälle låtit höra om sig i samband med debatten kring hemtjänsten då han även sitter som omsorgsnämndens förste vice ordförande.
– Jag ser fram emot uppdraget.  Individ- och familjenämndens verksamhet rymmer många avgörande framtidsfrågor för Landskrona. Allt från ungas uppväxtvillkor till det viktiga arbetet med att bekämpa bidragsberoendet, säger Jan-Allan Beer som samtidigt lovar att vara tillgänglig för medias representanter efter nämndsmötena.
– Insynen i vårt arbete, ser jag som en självklarhet.

Jonas Esbjörnsson (S) 2:e vice ordförande i nämnden som har haft många tuffa debatter med Mattias Adolfsson och vid flera tillfällen dessutom interpellerat honom i fullmäktige hoppas att den nye ordföranden ska bjuda in till fler samråd.
 – Jag hoppas att Jan-Allan vill bjuda in oppositionen till överläggningar och att vi där kan hitta frågor som jag tror vi kan bli överens i, säger han.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser