Annons

Gymnaster tävlade om platser i NM

Igår var de sex bästa flickorna i rytmisk gymnastik på junior- och seniorsidan samlade i Halmstad. Inför en sträng förbundskapten, Ludmila Ahlin skulle flickorna tävla om en plats på Nordiska Mästerskapen som ska avgöras i just Halmstad första helgen i mars.

Det var den första av två tävlingar som tillsammans med rankinglistan ska ligga som grund för uttagning till NM. Landskrona Kvinnliga GF hade två individuella gymnaster i Josefine Olsson och Emma Lindahl på juniorsidan.
LKGF hade även sin hårt satsande juniortrupp med i uttagningstävlingen.

Annons
 

Josefine och Emma körde alla sina fyra grenar, tunnband, boll, käglor och band. Det var inte helt felfritt men flickorna var lite spända och nervösa inför säsongens fösta tävling. Båda gymnasterna har haft hjälp av Natasha Belkina från Ryssland att fixa till i sina program. Dessa har blivit betydligt svårare och innehåller mycket fler bonusgivande övningar som kan ge poäng i ett eventuellt NM deltagande.

Landskrona Kvinnliga GFs trupp bestående av Isabelle Risberg, Odina Linderos, Wilma Mårtensson, Oliva Kristensson-Nilsson, Erika Gustafsson och Emma Lindahl körde sitt fartfyllda tunnbandsprogram i två försök.
– Inte heller dessa körningar var felfria, men vi jobbar på och det ser mycket bättre ut nu än före jul, säger tränare Jenny Engdahl-Petersson.
– Nya dräkter till flickorna är på väg från Tyskland tack vare sponsorpengar från InfraNord. Så några veckors träning till och nya dressar, så ska nog programmet sitta ordenligt vid nästa uttagningstillfälle.

Jenny Engdahl-Petersson Landskrona Kvinnliga GF Bifogar gruppbild på Josse, Emma, Erika, Wilma, Odina och Olivia saknas gör Isabelle. Bifogar därför bild på Isabelle tillsammans med en boll.


… Isabelle Risberg var i Halmstad den gångna helgen och tävlade om en plats på Nordiska Mästerskapen. Båda bilderna tagna av fotograf Leo Erdfelt.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser