Annons

Två års fängelse för grovt rån

Den 14 oktober 2011 trängde sig två män in i en kvinnas bostad och krävde henne på pengar och smycken. Tumultet i lägenheten uppfattades av grannar som larmade polisen som snabbt var på plats. En av gärningsmännen hann rymma genom att hoppa ut från balkongen men den andra, en 43-årig Landskronabo, var kvar. Idag meddelades domen mot honom och i den står att läsa att han ska sitta i fängelse i två år. Han ska även betala ett skadestånd på 38400 kronor till målsäganden. Enligt åklagaren ska de båda ha hotat kvinnan till livet genom att trycka en pistol mot hennes huvud och de ska dessutom ha slagit henne blodig med en batong. Den dömde mannen erkänner att de varit i lägenheten för att driva in en skuld på uppdrag av en tredje part från kvinnans son. Han förnekar dock att de ska ha misshandlat kvinnan eller hotat henne. Han kunde dessutom inte uppge hur kvinnan ådragit sig de skador hon hade när polisen kom till platsen. 43-åringen, som tidigare är känd av polisen för en rad olika brott, har vägrat att berätta vem den andra gärningsmannen, som den påstådda uppdragsgivaren är.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser