Annons

Reaktioner på Hjördis brev

De första reaktionerna på Hjördis Thelanders brev har kommit redaktionen tillhanda från några av politikerna som fanns med bland mottagarna. Slut med besparingar – Brevet är mycket starkt! Det är förfärligt att det får gå till så i välfärdssverige 2012. Det finns alla anledning att fundera på om det inte gått för långt med nedskärningar och besparingar av välfärden i Landskrona, säger Niklas Karlsson (S). – När man blir äldre och i behov av omsorg i Landskrona ska man känna sig trygg och veta att man får det omsorgsbehov man behöver. Det är och ska vara en social rättighet. Krävs det mer resurser för att säkra kvaliteten i omsorgen så måste det till. Då får det vara slut med besparingar på våra äldre, poängterar han. Tragiskt – Jag tycker att det är tragiskt när saker som de här händer. Jag har däremot inte pratat med de ansvariga och kan inte uttala mig i det enskilda fallet om det har funnits olika uppfattning om vad man kommit överens om eller om det funnits andra omständigheter som påverkar, säger Cecilia Brorsson (M). – Tyvärr så uppstår det då och då situationer i vård och omsorg, både kommunal och privat, som ingen av oss vill vara med om. Hela tiden sker ett förbättringsarbete, där man upprättar rutiner, man dokumenterar och man utbildar, men man kan aldrig komma runt den mänskliga faktorn och ibland händer det att saker går snett, menar hon och ger ett löfte om att bristerna måste fixas. – Det är viktigt att både den som behöver insatsen och de anhöriga kan vara trygga i att man får den hjälp man behöver, och om det skulle visa sig att här finns brister måste vi såklart rätta till dem. Knappast överraskad Alinda Zimmander (S), omsorgsnämndens 2:e vice ordförande. – Vi socialdemokrater har påpekat alltför slimmade scheman för personalen inom hemvården otaliga gånger för döva öron i nämnden. Hjördis brev gjorde mej mycket ledsen men knappast överraskad. Ingen gammal människa ska behöva bli så ovärdigt behandlad. Jättebra att hon går ut med det för tyvärr tror jag inte hennes far är ensam om att fara illa. Även nämndens ordförande Hans Raita (M) och 1:e vice ordförande Jan-Allan Beer (FP) har erbjudits att kommentera brevet. Torkild Strandberg (FP) har ännu inte hunnit ta del av Hjördis Thelanders brev. – Jag har inte tagit del av detta än, men kan svara på frågor när jag gjort det. Jag är i Stockholm idag, så det får bli på måndag, meddelar han. Sent på fredagseftermiddagen hör Eva Malm, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen av sig och aviserar att en undersökning har inletts. – Omsorgsförvaltningen har inlett en utredning med anledning av brevet och vi kommer kontakta berörda för att klargöra vad som hänt, meddelar hon.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser