Annons

Träden i konsthallen sågas ner

Nu har träden i konsthallens japanska trädgård gjort sitt. Sedan tidigare har den praktfulla björken som växte där sågats ner och nu står boken och kastanjeträdet på tur. – De äter sig in i byggnaden, förklarar förvaltningschefen på servicekontoret, Benny Ahnelöv, och mycket riktigt har betongen fått ge vika för den pampiga boken som växer i hörnet närmst entrén. – Just nu väntar vi bara på frost. Marken är helt enkelt för mjuk för att vi ska kunna rulla in med stora maskiner och kranar, säger Åke Olsson på parkavdelningen. Nu är det inte enbart boken som fått stora betongbitar att släppa från väggen som ska fällas utan även det mer centralt placerade kastanjeträdet. – Man kan undra lite varför man lätt uppföra konsthallen runt dessa träd. Det är tveksamt om man låtit göra det idag men samtidigt har vi idag ett 50-årigt perspektiv på de träd vi planterar och konsthallen firar 50 år 2013, säger Åke Olsson som inte vet hur gamla träden i den japanska trädgården är. 75 000 kronor är det kostnadsberäknat att fällningen och bortforslandet av det två träden ska komma att kosta. Landskrona konsthall hör till utställarnas favoriter. Byggnadens enkelhet och ljuset som växlar i takt med årstiderna är orsaker som ofta påtalas. Snart blir sikten genom hallen större.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser