Annons

LS imponerade på Skånska Juniormästerskapen

Under Skånska Juniormästerskapen i Kristianstad imponerade simmarna från Landskrona rejält. Vassast i helgen var Lovisa Klarén som simmade hem fem individuella medaljer. Det blev en imponerande tävling för LS-simmarna under helgens mästerskapstävlingar på Tivolibadet. Trots en tung träningsperiod över jul och nyår så lyckades man prestera på hög nivå och göra ett utmärkt genrep inför Svenska Juniormästerskapen om knappt två veckor. Lovisa Klarén, -92, var den som imponerade klart bäst med sina fem medaljer på sex starter. Bästa loppet kom på 100m medley där hon sänkte sitt personliga rekord med mer än halvsekunden och presterade 1.05.93 vilket resulterade i en andraplats. Två blev hon även på 100m fjärilsim där tiden 1.04.29 även var personligt rekord. Lovisa fortsatte helgens bravader med ett brons på 50m fjärilsim med en hundradels sänkning av sitt pers till 29.16. Hon knep även silver på paradgrenen 50m ryggsim trots en bedrövlig start och simmade hem ett brons på 50m frisim. – Lovisa gör en makalöst bra helg. Hon har haft problem med en axel men rehabträningen har gått över förväntan och att hon slår personliga rekord utan att vara i full form ger en positiv förväntan inför JSM i Stockholm, säger chefstränare Alexander Ström. Även Clara Vater, -97, gjorde en fin helg med flera högklassiga resultat. På 100m ryggsim slog hon sig in på en tredjeplats och noterade fina 1.06.15. Clara gjorde även en utmärkt simning på dubbla distansen 200m ryggsim där hon presterade sin näst bästa tid någonsin med 2.24.72 vilket gav henne en femteplats i mål. På 50m fjärilsim gjorde Caroline Andersson-Ekström en godkänd insats när hon blev sexa. Carro som i fredags kom hem från USA gjorde en bra tävling trots en hel del jetlag i kroppen. Sara Linné, -97, placerade sig bäst på 50m frisim där hon blev nia med tiden 27.77. Bästa tiden noterade hon på samma distans i damernas 4*50m medleylagkapp där hon noterade 26.60 på sista sträckan. Dessa fyra damer som nämnts var även involverade i fyra starka lagkappslag där damerna slog till och överraskade rejält på 4*50m medley. Med ett snabbt ryggsim på Clara simmade Lovisa bröstsim för första gången på väldigt länge med riktigt bra resultat. Carro gjorde en fin fjärilsimssträcka och Sara avslutade på frisim och tiden 2.01.56 resulterade i ett silver före meriterande lag som Sjöbo och Helsingborg. Tjejerna såg även till att simma hem ett brons på 4*50m frisim där sluttiden 1.51.58 bådar gott inför JSM. Sum-Sim guldmedaljören Alfred Christensson, -98, debuterade i dessa sammanhang med större och tuffare motstånd. Han gjorde det med bravur och simmade hem en meriterande tolfteplats på 200m fjärilsim på tiden 2.28.12. Alfred slog även perosnligt rekord på 200m frisim. Amanda Bergkvist börjar prestera på bröstsim och gjorde sitt bästa lopp i helgen på 200m bröstsim. Med tiden 3.00.51 slog hon personligt rekord med två och en halv sekund. LS räknar med att hennes utvecklingskurva ska gå ordentligt uppför denna säsong. – Det har varit en tuff helg med många lopp och trötta simmare. Vi har tränat på ordentligt på lovet och nu kommer vi \”toppa\” simmarna så att dom kommer få med sig mer fart och explosivitet in till Junior-SM i Stockholm, förklarar Alexander Ström. – Om LS har tagit åtta medaljer på ett skånskt juniormästerskap tidigare? Ja, då får vi börja gräva djupt i arkivet för att hitta något i närheten av detta.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser