Annons

Så ska det bli flyt för dockan

Det är nu klart att det blir den holländska firman Koole Maritiem BV som ska se till att Oresund DryDocks flytdocka som står på grund i Lundåkrabukten kommer till rätta.

Enkelt förklarat kommer de att bygga en bassäng runt dockan och sedan fylla utrymmet med vatten så att dockan kommer att flyta. Därifrån grävs en kanal som kan leda den ut på djupare vatten. Slutligen kommer bogserbåtar att bogsera dockan till sin ordinarie plats, den västra hamnbassängen som just nu muddras. Om allt går som det ska så kommer arbetet att påbörjas inom de närmsta veckorna och i början av mars beräknas det att dockan kan flyttas.

Annons
 

Här kan du se en animerad film om hur det hela är tänkt att gå till.
http://www.youtube.com/watch?v=ajhgP2x7cl4

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser