Annons

Fotoelever visar sin syn på Landskrona

Landskronafotografen Tomas H Johnsson har varit gästlärare för elever som går på den ettåriga fotolinjen i Östra Grevie. Under en workshop fick eleverna i uppgift att porträttera Landskrona under en dag och resultatet för tretton av dessa går nu att skåda på Stadsbiblioteket.

Under fredagen var några av fotografeleverna på plats och hängde upp bilderna som är utspridda i hela lokalen.
– Vi skulle vara så subjektiva som möjligt och det var kul, säger Molly O’Cathain.

Annons
 

Hennes kurskamrat Jakob Hedlund var bland annat nere vid hamnen.
– Mitt intryck var att väldigt mycket var inhägnat. Jag har aldrig tidigare upplevet en så sluten stad. Det var svårt att ta sig ner till havet, säger han.

De flesta idag fotograferar digitalt men Andrea Ericsson har analoga bilder på plats.
– Jag är faktiskt den enda som har analoga foton här. När de andra var i Landskrona så var jag dock sjuk. Men jag har tagit en serie bilder tidigare på kolonier och tänkte att dessa kunde vara med, säger fotoeleven.

– Då eleverna utförde sitt projekt bodde dom på vandrarhemmet och föreståndaren där, Sven Erik Thosteman kontaktade oss och tyckte att det var en kul ide att ställa ut här. Vi kunde inte annat än hålla med, säger Annika Liljengren på stadsbiblioteket.

Utställningen som är döpt till ”Ingestans i Landskrona” finns till beskådan till och med den 3 februari.


”Överallt i Landskrona” springer vi på gamla bekanta. I samband med fotoutställningen träffade vi på alltid lika trevliga Lennart Landin. Bilden döptes snabbt till ”Elev och lärare – 40 år senare”.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser