Annons

31 får gå från Swep

I november skrev vi om att det skulle varslas folk på Swep International i Landskrona. Det talades då om att det skulle röra sig om sammanlagt 49 personer. Förhoppningen var att de anställda skulle få besked innan jul- och nyårshelgerna men så blev inte fallet. Nu är dock förhandlingarna klara och resultatet blev att 31 kollektivanslutna får gå.
– Vi var överens med facket om att vi skulle bli klara efter helgerna. Det hade inte varit kul att meddela folk så tätt in på julen att de skulle få gå, säger Sten-Åke Tjärnlund, företagets verksamhetschef i Landskrona.
Förhandlingarna har nu gett att 31 får gå från produktionen och sen är det några till på tjänstemannasidan men här har vi olika lösningar så jag kan inte säga något antal där.

En av de som klarar sig kvar är Stefan Jakobsson.
– Jag drog en lättnadens suck när jag fick beskedet i eftermiddags. Samtidigt känns det bittert. Jag lider med många som nu får gå, säger Stefan Jakobsson som jobbat på Swep i snart sex år.
– Jag är 57 år och hade nog haft svårt att få ett nytt jobb. Just nu jobbar jag bara helger men jag kommer att få gå över till att jobba 2-skift.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser