Annons

Ungdomsgäng löpte amok och rånade 13-åring

Sju ungdomar i åldern 14-16 år har förhör och långa samtal med individ- & familjeförvaltningen framför sig. Det var i torsdags som den sju killarna uppträdde så illa på ungdomshuset Nova att de blev utslängda. De började då kasta fyrverkeripjäser i trappuppgången vilket ledde till att personalen motade ut dom och låste ytterdörren. Gänget hade då fått upp ångan och begav sig på en bil som kom körandes på Kavallerigatan.
– De löpte fullständigt amok. De ställde sig framför bilen och började gunga den. En av killarna sparkade även av en av bilens backspeglar, säger Olle Olsson på Landskronapolisen.

Samtidigt lämnar en 13-årig kille, som tidigare pratat med gänget, Nova för att ta bussen från Rådhustorget. Gänget springer då ikapp 13-åringen och slår ner honom. Samtidigt tar de hans mobiltelefon. Rånoffret lyckas dock ta sig upp och springer till en taxi som får rivstarta från platsen för att undkomma de jagande ungdomarna. Vittnen har då ringt polisen och berättat om bråket. Dessa rycker ut direkt och kommer till platsen på ett par minuter.
Vi ser då hur de springer iväg mot Stora Norregatan. Tre av killarna hittade vi i en portgång och tre andra försökte gömma sig i en container för tidningar. Den sjunde försökte ta sig springande från platsen men en polisman hann ifatt honom så långt bort som på Österleden, säger Olle Olsson och berättar vidare.
– När vi kollade genom killarnas fickor hittade vi två mobiltelefoner på en av 14-åringarna. Vi misstänkte då att den ena stals från den misshandlade 13-åringen men just då kände vi inte till honom.

Annons
 

Det var först en stund senare som rånoffret blev känt då han med hjälp av släktingar ringde polisen och anmälde händelsen.

Efter ett kortare förhör körde polisen, tillsammans med kommunens Fält- och fritidsgrupp, hem ungdomarna till deras föräldrar och berättade vad som hänt.
– Vi vet sedan tidigare vilka samtliga av killarna är. Han som hade mobilen hade vi dock inte i våra rullor. Vi misstänker att de äldre stulit mobilen och lämnat den till 14-åringen i hopp om att han inte skulle bli visiterad, säger Olle Olsson och avslutar.
– Nu tar kommunens handläggare över ärendet och jag hoppas att föräldrarna och ungdomarna pratar genom vad som hänt och vilka konsekvenser det kan få.

Minst en av ungdomarna är dessutom misstänkt för att ha rånat en 16-årig kille på hans mobil på Föreningsgatan natten mot lördagen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser