Annons

Minnesstund i Helsingborg lockar många Landskronabor

På söndag hålls i Helsingborg en minnesstund för att hedra de 35 kurdiska barn- och ungdomar som den 29 december dödades av turkiskt militärflyg i provinsen Sirnak nära den irakiska gränsen, och det är många från Landskrona som lär deltaga.
– Vi är många kurder i Landskrona, cirka 150 familjer, och ett flertal av oss kommer att vara med under minnesstunden, säger Gulistan Batak, Landskronabo och tillika kommunfullmäktigeledamot för Folkpartiet.
– Minnestunden arrangeras av kurder i Skåne som har fått nog av Turkiets kränkning av de mänskliga rättigheterna. Att döda oskyldiga barn utan någon offentlig förklaring och sedan kalla det en miss är inte acceptabelt och strider mot alla konventioner för mänskliga rättigheter.

Minnestunden inleds klockan 14.00 med att kurdiska föreningen i Helsingborg redogör för händelsen och fördömer massakern. Därefter håller representanter från olika politiska partier tal om sitt ställningstagande. De deltagande får möjlighet att ställa frågor och prata om sorgen och hur man kan hjälpa de familjer som förlorat sina barn.
– Det här är inte bara en minnesstund för kurder. Alla människor som vill visa att man inte tolererar våld och mord på oskyldiga är välkomna, avslutar Gulistan Batak.

Annons
 

Minnesstunden äger rum vid den Kurdiska internationella kvinnoföreningen i Helsingborg på Södergatan 103.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser