Annons

Landorapapporna visade var skåpet ska stå

När anrika Skånecupen nått fram till slutspel svarade BK Landora för onsdagens stora skräll när man i 12-årsklassens kvartsfinal slog ut segertippade Malmö FF:s förstalag. MFF hade effektivt krossat allt motstånd på sin väg till kvarten och samlingstiden till finalen var redan utlyst.

Nu ville dock killarna i ”Lilla Landora”, som Sydsvenskan idag beskriver laget, något annat.
Snabbt gick man upp till en 2-0 ledning och trots att Malmö sedan kunde kvittera var det aldrig något snack om vart segern skulle gå. Landora kontrade effektivt och kunde gå ifrån till en 5-2 ledning innan hemmafavoriterna, inte utan curlingstöd från domarna i sista sekunden, kunde fastslå slutresultatet till 5-3.
Nu ville det sig dock inte hela vägen för Landskronalaget.

Annons
 

Lilla Landora utmanade i pojkar tolv. Klarade MFF:s förstalag i kvartsfinalen men gled inte förbi andralaget i semifinalen. Det var riktig darr hos arrangörerna, skriver Richard Åkesson på Sydsvenskan.

Och visst bjöd uppstickaren på en ordentlig match även i semifinalen men som en förälder ur Skurupsklacken kallt konstaterade när domsluten hela tiden gick emot Landorapågarna.
– Välkomna till Malmö!

En tredjeplats i en turnering som huserat 40 lag är stort. Jag är otroligt stolt över hur killarna tagit sig an uppgiften, säger lagets tränare Tomas Mårtensson som på kvällen själv tillsammans med ett par pappor i laget samt en del veteraner i BK Landora deltog i Åstorpscupen för P+35.

Här tog ”gubbarna” sig hela vägen och i finalen besegrades Hyllinge med  3-2. Ska man tro rapporterna från Åstorp så ”dominerade Landora och gjorde precis vad som föll laget in”
Något som gör att BK Landora nog får anses bära favoritskapet när BK Frams oldboyscup ska avgöras i idrottshallen framåt vårkanten.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser