Annons

Flera ägarbyten i restaurangbranschen

Igår skrev vi om att kommunen letar efter krögare till Erikstorp. Det är dock inte bara restaurangen i Borstahusen som byter krögare inför kommande säsong. Restaurangen på golfbanan i Häljarp har fått ny arrendator. Det är Ola Svensson som kommer att öppna inom kort.
– Vi håller på att renovera köket just nu. Dessutom har jag just varit på så kallad alkoholkurs och väntar på att alla papper ska bli klara. Målet är att slå upp portarna den 1 februari men det kan bli något senare också, säger den nya krögaren.
Även Slottscafeet har bytt ägare under vintern. Det är det välkända krögarparet Christer och Susanne Tåge som kommer att driva den anrika serveringen.
– Vi hjälpte till lite förra säsongen och då den förre ägaren frågade om vi ville köpa verksamheten så slog vi till, säger Susanne Tåge till Landskrona Direkt.
Slottscaféet förde länge en tynande tillvaro men i somras lyckades de dåvarande ägarna få fart på stället.
– Det var bland annat genom olika arrangemang och vi kommer att fortsätta på den inslagna linjen. Vi kommer även att satsa på god husmanskost och klassisk à la carte, säger den nya krögaren.
Något året-runt-öppet blir det dock inte.
– Det är helt enkelt för dyrt att hålla värmen uppe under vintern men vi kan tänka oss att ha öppet någon enstaka dag, typ på julskyltningen och ha julmarknad eller något, säger Susanne Tåge.

Även Seglarpaviljongen nere i Nyhamn är till salu. Någon köpare finns inte i dagsläget men krogens stamgäster behöver inte oroa sig. Öppna kommer man att göra i vilket fall som helst.
– Om rätt köpare dyker upp så säljer jag. Annars kommer jag att fortsätta att driva Seglarpaviljongen vidare i samma anda som tidigare, säger Hamit Kevci, ägare av Seglarpaviljongen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser