Annons

Diktatorn i fokus på öppen läsecirkel

Under 2011 har ett flertal diktaturer fallit och diktatorer dött. Något man i vår tänker ta fasta på i bibliotekets öppna läsecirkelar.
– Tanken väcktes att, i vårens öppna läsecirkel på stadsbiblioteket, se hur diktatorn skildrats inom skönlitteraturen, meddelar bibliotekarie Annika Liljengren och spörsmål som ” Hur tänker en diktator?”, ”Vilka faktorer är det som påverkar hur en diktator ser på sin roll och sina undersåtar?”, tas upp till diskussion.
 Under våren kommer vi att läsa tre romaner där diktatorer skildras; Miguel Ángel Asturias, Gabriel Garcia Márquez och Mario Vargas Lhosa. Vi inleder med att läsa Niccolò Machiavellis klassiska råd till den enväldiga Fursten.

Lördagsförmiddagar ny tid
En nyhet i vår är att den öppna läsecirkeln flyttas till lördagar klockan 11.
–  Man är välkommen att komma en gång eller fyra gånger och du behöver inte anmäla dig i förväg och vill någon ha mer information är man välkommen att kontakta mig på 0733-47 35 15, säger Annika Liljengren.
– Det är ännu några veckor innan vår första träff och vill man hinna läsa första boken innan dess kan det vara dags att sätta igång.

Annons
 

Vårens datum:
28/1 Niccolò Machiavelli – Fursten
3/3 Miguel Ángel Asturias – Presidenten
21/4 Gabriel Garcia Márquez – Patriarkens höst
2/6 Mario Vargas Lhosa – Bockfesten

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser