Annons

Kommunen får bidrag för sanering

Den före detta gasverkstomten, som sträcker sig från Thorn Lighting och bort mot gamla järnvägsstationen är svårt förorenad. Det har en tidigare förstudie visat. Nu får kommunen en miljon kronor för att genomföra en fördjupad undersökning för att få mer exakt kunskap om hur mycket, och vad för sorts gifter det finns i marken. Undersökningen beräknas vara klar i slutet av 2012. Skulle det därefter bli tal om sanering kommer detta att ligga i mångmiljonklassen, en kostnad som kommunen kan få bidrag för.

Tidigare har det funnits planer på bebyggelse från Skeppsbrokajen upp till gamla stationen men i dagsläget finns inga direkta planer för området. Klart är dock att det förr eller senare kommer att bli aktuellt.
– Så är det absolut. Och är det möjligt att sanera är det bäst ur alla aspekter. Men där föroreningarna finns i dag utgör de ingen direkt fara. Om man vill göra något, till exempel gräva och bygga, det är då föroreningarna kommer upp till ytan. Och så länge det finns föroreningar kan man inte göra något med marken, säger Mårten Olsson, mark- och exploateringschef på Landskrona kommun till Landskronaposten.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser