Annons

Polisen efterlyser vittnen till rån

Julhelgens rån mot privatpersoner upprör många och nu söker polisen efter vittnen.
– Tyvärr hann den 84-åriga damen, som blev brutalt nedslagen och rånad på sin handväska på Kungsgatan vid 18-tiden på juldagen, inte uppfatta något innan hon blev rånad, säger kriminalinspektör Bengt Rydström på polisens rångrupp i Helsingborg.
– Hon promenerade till Kungsgatan via Rådhustorget men upptäckte inte om hon var förföljd eller om någon väntade på Kungsgatan. Därför hoppas vi att någon kan ha sett något som kan ha koppling till rånet, säger Bengt Rydstöm och är upprörd.
– Kvinnan är 84 år. Frågan är varför man slår ner en så gammal person.

Även vid rånet som inträffade på Viktoriagatan någon timme senare har polisen lite att gå på.
– Vi vet att det rörde sig om två män i 25-30 årsåldern men mycket mer än så har inte gått att få fram, i alla fall inte något som kan vara avgörande, berättar kriminalinspektören som har ständig kontakt med kollegorna i Landskrona.
– De har bra kännedom om läget i sin stad och vi hoppas kunna hitta spår tillsammans. Man kan säga att vi håller på att lägga ett pussel för att hitta mönster. Det gäller samtliga rån och även den kvinna som blev rispad i ansiktet och rånad vid bangolflubben veckan innan jul.

Annons
 

På polisen i Landskrona försöker man lägga alla klutar till för att hitta misstänkta.
– Det är viktigt att folk hör av sig. De kanske inte ens är medvetna om att de sitter på avgörande uppgifter. Men om de befunnit sig i närheten under de aktuella tiderna så kan de ha sett något, säger Roland Friberg på Landskronapolisen.
– Skulle det vara så att man vill vara anonym så går det bra. Bara vi får ett namn eller något annat så kan vi kanske nysta fram något på annat vis. Utan några som helst vittnen blir det svårt att reda ut vem gärningsmannen eller gärningsmännen kan vara.

Skulle det vara så att du vet något som eventuellt kan hjälpa så ring 114 14 och säg att du har tips att lämna gällande rånen i landskrona så kopplar de dig till rätt person

Läs mer: Flera äldre rånade i julhelgen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser