Annons

Landoras julcup i bilder

Efter 25 år i Landskrona BoIS regi har BK Landora tagit över julcupen i idrottshallen. För andra året i rad pågår den nu i dagarna fyra.
– Den har växt för varje år. Det hela har sitt ursprung i att vi sedan ett antal år tillbaka har arrangerat Landoras 99-cup. En populär cup med många ständigt återkommande lag, berättar Jan Stenblom från arrangörsstaben.
Med åren har även klubbens ungdomsavdelning växt och vi har numera en fin återväxt i lagen under 12-åringarna. Dessa har naturligtvis velat haka på cupen och på den vägen är det.

Landskrona Direkt som varit på plats och följt tidigare års turneringar var åter på plats igår när det var 99:ornas tur att drabbas samman.
Efter ett pass som för Landorapågarna sträckte sig från klockan 7 på morgonen, då man var på plats för att ställa i ordning i hallen tillsammans med sina föräldrar, via gruppseger under förmiddagen, till slutspel på kvällen, där man precis som ifjol ställdes i en final mot Olympic från Malmö.
– Åter var Olympic numret för stora för oss. De vinner rättvist, medger lagets tränare Tomas Mårtensson som tolv timmar efter ankomsten till idrottshallen fick se sina pågar besegrade med 5-0.

Annons
 

Idag fortsätter julcupen med turneringen för spelare födda 2001. Imorgon
avslutas den med 02-03 grupperna.


Svalöv, som tränas av bland andra tidigare landslagsmannen Andreas Jakobsson hade hamnat i en tuff grupp men hans killar bjöd trots allt på en fin teknik. Något som förvrigt även Glumslöv, tränad av en annan landslagsman, nämligen Joakim Nilsson, bjöd på i riklig mängd. Laget hade turneringens i särklass offensivaste målvakt som svarade för några härliga pärlor.
– Vi har en bit kvar innan vi når upp i Landoras klass, sa Joakim Nilsson ödmjukt.


Landskrona har inte bara en massa lovande fotbollsspelare på gång. Från Landskrona domarklubb kunde man se att det finns en hel del löfte även där. Admir var en av domarna som hade full koll på matcherna.


Från danska Roskilde kom detta gäng och bjöd på en trevlig fotboll och fin teknik och ett rappt passningsspel.


Roskilde satte full fart direkt mot Fortuna.


Eslöv väntar på sin första match i gruppspelet.


Olympic hade två vassa lag med sig till Landskrona och naturligtvis hejade man på kompisarna på plan.


Eslöv har en mycket bra kull 12-åringar på gång.


Cupgeneral Jan Stenblom minglade runt och såg ut att trivas. En pingismatch mot några väntade killar hann han också med.
– Pingis, men även möjlighet att gå in på badet till ett bra pris erbjuder vi de lag som kommer hit, förklarade han.


Målgesterna är inte lika spektakulära när man är tolv som när man var 8-9 år.


Monir Ali gjorde ett tolvtimmarspass på sin lediga dag.
– Utan ett väloljat maskineri av välvilligt inställda föräldrar hade vi aldrig rott i land en turnering av denna kalibern. Belöningen blir att barnen sen kan åka på träningsläger, berättade Jan Stenblom.


Landoras Valdet Kelmandi korades till turneringens målvakt och i semifinalen slog han till och avgjorde med ett spektakulärt mål då Landora besegrade Eslöv med 3-1.


I den andra semifinalen tog sig vitklädda Olympic till final efter seger mot Oxie.


Olympics Alexander Addae kan bli morgondagens stjärna. Åtminstone blev han turneringens lirare under julcupen.


Under kvällspasset var det välfyllt på läktarplats i idrottshallen.


Olympic trivs i Landskrona och för andra året i rad stod man som slutsegrare i Julcupen för 99:or.


Halmstad BK:s lagkapten Johnny Lundberg följde slutspelet med stort intresse innan det var dags att agera prisutdelare och kora turnerings bästa målvakt och utespelare.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser