Annons

Politikerjulklapp – att fika med en ungdom

Även i år kommer ett antal politiker få en annorlunda julklapp. I julklappen finns en inbjudan till en fika med en Landskronaungdom.

Fikan utgör en del av metodarbetet för att förbättra dialogen mellan politiker och ungdomar och är en del i det pågående ungdomspolitiska arbetet. Under fikan kan man prata om allt man vill; om drömmar, sådant man vill förbättra eller det som inspirerar en.
Jag hade förmånen att få den här julklappen förra året. I praktiken innebar det att jag fick en vän, en ung man som jag sannolikt aldrig hade lärt känna om det inte var för det här initiativet. En person med åsikter och kunskaper som han frikostigt delar med sig av. Både de unga och politikerna kommer att ha stor glädje av den här gåvan. ”Fika med en ungdom” är ett bra sätt att stimulera dialog mellan unga och politiken i vår stad, säger folkpartisten Lisa Flinth, som bland annat är ordförande i utbildningsnämnden.
 
Utöver styrgruppen för ungdomspolitiken kommer 15 andra politiker få julklappen.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser