Annons

Från Häljarp till St James Park

En mindre trevlig julklapp fick de anställda vid belysningsföretaget Thorn Lighting Nordic AB ifjol, då ett dussintal personer hotades av varsel. Roligare då att i år kunna konstatera att företaget på sistone genomfört flera spännande projeket.

Thorn har exempelvis på hemmaplan levererat armatur och styrning till vad som sägs vara Sveriges mest energieffektiva skola, Emiliaskolan i Häljarp.
Vårt mål är att bidra till ökad livskvalitet genom att erbjuda belysning av hög kvalitet och energieffektivitet, säger Michael Ferm, Thorn Lighting i ett nyhetsbrev från belysningsföretaget.
–  Förutom armaturer till klassrum, omklädningsrum och kök, har vi levererat en ny variant av styrning, inflikar distriktschef i Thorn Lighting Bo Hall.

Annons
 

Ur nyhetsbrevet noterar vi också att Thorn Lighting Nordic gjort arbete på en av Englands mest anrika arenor, den pampigt och centralt belägna St James Park i Newcastle.
Den allra senaste LED-tekniken lyser nu upp ett av VIP-rummen, medan 151 infällda LED-armaturer används i korridorerna. Det nya belysningssystemet minskar elkostnaderna med cirka 30 respektive 50 procent.

Avslutningsvis noterar vi att St. Oswalds kommun i Österrike genom ett stort renoveringsprojekt minskat sina underhålls- och energikostnader för belysning genom att byta från kvicksilverbelysning till LED.
Här har belysningsföretaget räknat fram att besparingarna är på 68 % jämfört med den tidigare installationen med 125 W kvicksilverlampor.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser