Annons

Dagens tomte: Tobias Berg

Tobias Berg arbetar på Biohuset Maxim och har årets tuffaste jobbeveckor framför sig. Fem föreställningar går upp varje dag mellan jul och nyår. Tobias jobbar i regel när andra är lediga men trivs bra i den anrika biolokalen. Sitter han inte i kassan så ser han till att ljus och bild levereras till biobesökarna.

Ser du alla filmer som går upp på repertoaren?
– Nej, det kommer så mycket film så man hinner tyvärr inte se alla och det finns ju alltid filmer som man kanske inte är intresserad av.

Annons
 

Bions högtid nummer ett är väl julen. Vad bjuds det på för premiärer i år?
– På juldagen så visar vi ”Alvin och Gänget 3” för de små, ”The Stig-Helmer Story” för de lite äldre och ”New Years Eve” för alla. Men man får inte glömma ”The Girl with the Dragon Tattoo”, som har premiär den 21:a december.

Har du nåt tips på bra filmer med jultema?
– ”Die Hard”! I filmen åker ju faktiskt John McClane till Kalifornien för att fira jul med sin familj, helt klart underskattad som julfilm.

Många förknippar julen med Disney. Vilken är din favorit-Disney och vad är det som gör den så bra?
– Om jag ska välja en film, så blir det nog ”Wall-E”. Det som gör filmen så bra är karaktären Wall-E och hur dom har lyckats få honom att visa sina känslor på ett bättre sätt än många riktiga skådespelare, fast han bara är en liten robot.

Ni jobbar mycket i helgerna men på julafton är du ledig. Hur ska du fira?
– På julafton sitter jag hemma med familjen och äter god mat, sen blir det ”Kalle Ankas Jul” och ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton”.

Vilken är störst? Längtan efter julen eller lättnaden att den är över?
– Lättnaden att den är över.

Avslutningsvis. Vad ser du fram emot för filmnyheter 2012?
– Det som lockar mest nästa år är helt klart ”The Dark Knight Rises”, Christopher Nolans avslutande del i hans Batman-trilogi.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser