Annons

Så mycket bättre – Falcons!

Var det någon av de 892 i Landskrona idrottshall som var på innebandy för första gången i går kväll, så lär den personen återvända. Var så säker. Falcons bjöd på julens bästa helkväll. Inte nog med att ett adrenalinstint hemmalag pulvriserade Malmö FBC med 10-2, det bjöds på så mycket mer. Falcons spelade som ett lag värdigt en SM-titel.
– Hade vi bara möt Malmö och Helsingborg hade SM-guldet varit vårt, underströk en jublande glad Petri Manu, klubbchef, sekunderna innan slutsignalen.
Men han och alla andra hade mer att glädjas åt. Kringarrangemangen flöt på likt ett väloljat maskineri. Det gavs chans att vinna biljetter till SM-finalerna, det fanns barnaktiviteter, Zumba-uppvisning och Madeleine Liljestam. 20-åringen från Asmundtorp sjöng så gåshuden till med knottrade sig på halvtidskorven. Men det som fick tårarna att rulla ner för kinderna på det mest hårdföra pågarna i hallen, var det tal Björn Hellkvist höll. Den tidigare Röglecoachens brandtal om sin sjukdom, parkinson, avslutades med stående ovationer och den givmilda publiken såg till att första hjälpen väskan som fanns på plats fylldes med sedlar. Ett välkommet tillskott till forskningen och nästan 900 nya ambassadörer för Shaking Generation.

På plan startade Falcons i ett ursinnigt tempo och redan efter åtta minuter ledde laget med 3-0.
Och när Richard Jacobsen sopar in Joakim Larsens smörpass till 5-1 visar kaptenen gamla goa takter och ett fightingface som spricker upp i total lycka.
De sa på bänken att jag var fem år yngre idag, berättade Richard Jacobsen, som mycket riktigt också korades till matchens lirare av Björn Hellkvist.
– Tabelläget, derby, storpublik, hög stämning, det var bara att sätta högt tryck direkt. Samtidigt kändes det som att Malmö inte hade stigit av bussen, sa lagkapten Rickard Jacobsen.
Mycket riktigt var det så. Falcons tillätts ta avslut i slottet medan gästerna var uddlösa framåt.

Annons
 

Någon långsittning vid julbordet är inte aktuellt för Falconslirarna som istället får se till att konservera formen till dagarna efter nyår då färjan till Gotland väntar och match mot Wisby.
– Vi tränar på som vanligt fram till dess, säger kaptenen och ser ut att ha svårt att tänka sig något roligare under mellandagarna.


Falcons spelade i en speciellt framtagen matchtröja till förmån för Shaking Generation. FOTO: ULF BJARKE.


Nu gäller det att hålla ångan uppe. Någon längre julvila väntar inte på Falcons spelare. FOTO: ULF BJARKE.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser