Annons

Tre svenska mästare i taekwondo

Landskrona Taekwondo Akademi avslutade i helgen säsongen med sex SM-medaljer när det Svenska mästerskap i Taekwondo 2011 avgjordes i Skellefteå.

Klubben åkte upp till Skellefteå tillsammans med broderklubben Po-Eun
Taekwondo Malmö för att bland annat  kvala till landslag och mäta sig med
Sverigeeliten.
– Våra klubbar har under flera år haft ett samarbete och träningsutbyte,
där vi varje vecka tränar och sparras tillsammans för att utveckla våra
utövare och klubbar. Därför tävlar vi också under samma flagg. Under åren vi samarbetat har vi vuxit ihop till en enda stor familj, en oslagbar grupp av
elitutövare som gång på gång skördar nationella och internationella medaljer
, säger Johan Berg klubbens huvudinstruktör.

Annons
 

Tillsammans hamnade klubbarna på en ytterst meriterande  andraplats i landet sedan resultaten räknats samman. Sammanlagt knep klubbarna  nio guld, sex silver och fyra brons.

För Landskrona Taekwondo Akademis utövare blev resultatet full pott. Sex utövare gav sex  medaljer. Landskrona Taekwondo akademi avslutar därmed året med inte mindre än tre svenska mästare, David Dragisic´-73kg junior, Linus Valinder -57kg kadett och Daniel Dikmen -49kg kadett.

–  Ett ypperligt resultat och belöning för det hårda arbete som utövarna och tränarna lagt ner. Utövarna var fantastiskt duktiga och samtliga presterade utomordentligt, berömmer Johan Berg.

Extra kul är att vi fick två stycken kadett-mästare.  Det är ett bevis på att vi har unga framgångsrika utövare för elit- och landslags satsning i framtiden. Både Linus och Daniel fyller 14 år kommande år och går då upp i juniorklassen. Därmed kommer de också att börja tävla internationellt.

Guld blev det också till klubbens veteran i tävlingssammanhang, David Dragisic´ rankad fyra i Europa i sin viktklass.  Siktet är nu inställt på junior-EM i Egypten i april 2012.

Kanokphon ”Lot” Wariwong som tog silver i -48kg Junior, var på sitt första Mästerskap. Han  visade att han är en stark kraft att räkna med och att han utmanar om landslagsplatsen i -48kg.

Även för Gabriel Berg -53kg blev det en silverplats. Gabriel är egentligen
minior, men tävlade i en högre ålderskategori på grund av att han inte har något motstånd i sin egen ålder och viktklass. Trots att han fick möta en något äldre och mer rutinerad motståndare, så förlorade Landskrona utövaren finalen endast med siffrorna 0-1.

Sist men inte minst Saichon Rodmuang, en av klubbens tränare som gjorde en otroligt prestation efter en veckas sjukdom. Trots sämsta tänkbara förberedelser kunde Saichon genom att vara lugn och metodisk ta sig till semifinal och säkra bronset.
– Tyvärr så tog det slut i semin, men Saichons prestation i matcherna visar att han klart utmanar eliten i viktklassen 68kg ,senior.

– Nu ser vi fram emot tävlingsåret 2012 som avslutas med ett SM här nere i
Skåne
, avslutar Johan Berg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser