Annons

Lotteri ska gynna föreningarna

Till våren presenteras ett nytt lotteri i Landskrona. Det är Landskronas idrottsföreningars samorganisation, LISA, som kommer att hålla i det.
– Det är ett lotteri som redan finns i Jönköping och Eskilstuna och ett stort antal städer ligger i startgroparna, säger Pensé Andersen, kanslist på LISA och förklarar.
– Det fungerar ungefär som postkodlotteriet. Man prenumererar på lotter och betalar via autogiro. Därefter är det dragning två gånger per månad.

Syftet med lotteriet är att gynna föreningarna i staden.
– Intresserade klubbar anmäler sig hos oss och sedan sprider de budskapet. Därefter prenumererar privatpersoner på lotter och uppger vilken klubb de vill stödja. Av den hundralappen som lotten kostar får klubben 41% och lika mycket delar två vinnare på. Dessutom går två kronor till något som heter Klubbvinsten och den förening som sålt den vinnande lotten, förklarar Pensé Andersen. Resterande

Annons
 

16% fördelas mellan LISA (7%) och huvudorganisationen som ligger i Jönköping.

LISA:s ordförande Gunnar Nilsson tror på idén.
– Jag hoppas och tror att detta är något som kommer att slå väl ut i Landskrona. Föreningslivet har det tufft men här är en chans till att få in lite pengar. Ponera att en klubb får hundra lotter sålda. Då ger detta 4100 kronor i månaden, säger Gunnar Nilsson.

– Just nu ligger vi på föreningarna och informerar och intresset verkar stort. Målet är att vi ska kunna köra igång i april eller maj nästa år, avslutar Pensé Andersen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser