Annons

Lundberg tränar med Landora

Vi närmar oss juletid, det är blott ett par grader i luften, snålblåst och lättare regn. Kylan tränger snabbt in under sulan och mörkret piggar knappast upp. Runt IP:s konstgräsplan står trots detta en handfull nyfikna och följer träningspasset som leds av den nystöpta tränarkonstellationen; Max Mölder och Christoffer Tapper Holter.

Nyfikenheten riktas dock inte främst mot dagens gästtränare utan snarare mot hur den långe gänglige mittbacken ska klarar sig. Under hela månaden tränar Halmstad BK:s tidigare lagkapten Johnny Lundberg med BK Landora… klubbens tolvåringar (!), vill säga.
– Jag hann göra tre veckor med HBK innan laget gick på jullov så därför frågade jag Tomas Mårtensson på Idrottsskademottagningen, där jag rehabtränat, om jag kunde få träna med hans pågar i Landora under december. Jag vill ju komma igång och bli vän med bollen igen, säger den sympatiske mittbacksklippan.
– Härligt. Bra passning! Kom igen, uppmuntrar han sina tillfälliga lagkamrater.

Annons
 

Det var tidigt i våras som Johnny Lundberg fick säsongen spolierad sedan han slitit av hälsenan i en match mot IFK Göteborg. Efter ett par sommarmånader i gips följde en höst fylld av rehabiliteringsträning och lidande, där han inte kunde vara med och påverka, utan fick bredvid plan följa Halmstads väg ner i Superettan.

– Johnny är otroligt professionell i sin inställning och ingen kille man behöver övervaka för att han ska sköta sina träningspass. En flitigare kille är svår att hitta, berömmer Tomas Mårtensson som till vardags är sjukgymnast, men som på fritiden alltså tränar BK Landoras talangfulla P12:or.
– Johnny har tränat killarna vid ett par tillfällen genom åren och vi ser honom lite som en fadder, så det är självklart att han får träna med oss.

IK Wormos damtränare, Bois-bekantingarna Max Mölder och Christoffer Tapper Holter kallar till sig spelarna, drickapausen är över. Efter den avslutade passningsövningen är det nu dags för lite mer teknikbetonade övningar.
– Man blir nästan 12 igen och tror att de är ”Linkan” (Bernt Lindgren, legendarisk ungdomsledare i BoIS och som fostrat en mängd elitspelare genom åren) som står där och instruerar, säger Johnny Lundberg och med ett leende på läpparna joggar bort till resten av gänget för att lyssna på instruktionerna.

Kvällsmörkret och regndiset lägrar sig över konstgräset, ett hårt inlägg passerar över flera rödklädda landoriter när Johnny stiger till väders, vrålar ”MIN!” och stenhårt nickar bort bollen från straffområdet och långt upp på plan.
– Wow, hörs det från flera av lagkompisarna.

I januari återvänder Johnny Lundberg till Halmstads BK och är då redo att åter gå i full fotbollsträning. Kanske har han då med sig en dribbling han snappat upp från någon av P12:orna.
– Vem vet. Jag har följt killarnas utveckling under ett par år nu och det är otroligt så mycket som händer i denna åldern, avslutar mittbacken.


Det är kallt och rått men det tar Johnny Lundberg och spelarna i Landoras ungdomslag ingen notis om. Det är full fokus på övningarna.


Christoffer Tapper Holter som övrigt blev klar för Kristianstads FF igår, samt BoISbacken Max Mölder som tillvardags tränar IK Wormos damer hoppade in och körde ett träningspass med Landoras P99.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser