Annons

Hyran upp 141 kronor i snitt

Förhandlingarna är klara mellan Hyresgästföreningen och Landskronahem. Hyrorna i Landskronahem höjs med 2,75 % i genomsnitt, det meddelar Hyresgästföreningen i ett pressmedelande på måndagseftermiddagen.

Från och med den 1 januari 2012 höjs hyrorna med i genomsnitt 2,75 %. Bakom uppgörelsen ligger bland annat ökade kostnader för värme, vatten och el.
– Företaget har också ett behov av satsningar på underhåll för att behålla fastigheterna i ett gott skick, skriver man vidare.

Annons
 

För en normallägenhet i Landskrona innebär uppgörelsen en hyreshöjning på 141 kronor i månaden.
– Uppgörelsen ligger på en något högre nivå än förra året. Tyvärr vägs de sänkta räntorna till stor del upp av taxehöjningar. Vi anser ändå att uppgörelsen ligger på en rimlig nivå, säger Hyresgästföreningens förhandlare Peter Olsén.

Hyreshöjningarna kommer att skilja sig åt, mellan 0 – 350 kr i månaden. Variationen bygger på skillnader i lägenhetsstorlek, lägenhetens och fastighetens standard och läge.
– Detta är ett led inom Landskronamodellen som pågår sedan ett antal år med syfte att sätta hyror som på ett mer korrekt sätt speglar hyresgästernas värderingar, avslutar organisationen sitt pressmeddelande.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser