Annons

Blivande brandmän gästade LandskronaRäddningstjänstens lärlingar visar prov på nyvunna kunskaper. Foto: Räddnignstjänsten Syd

Den 1 november började 22 ungdomar i åldern 18-24 år på räddningstjänstens lärlingsutbildning. Ungdomarna får en utbildning inom brand och säkerhet på tio månader där huvudsyftet är att förbereda dem inför den nationella utbildningen SMO, skydd mot olyckor.
– Under utbildningstiden får de bland annat lära sig om samhällets risker, interkulturell kommunikation, presentationsteknik, akutsjukvård, brandförlopp, hydraulik och losstagning, säger Ted Svedenborn, brandman på räddningstjänsten i Landskrona.

Utbildningen sker fortlöpande med både teoretiska och praktiska moment och härom dagen höll lärlingsporojektet till på räddningstjänsten i Landskrona.
– Där instruerades lärlingarna i hydraulverktyg av Henric Helander och fick prova på hur det är att klippa av ett tak på en bil med hydraulverktyg. Patrik Sander och Kenneth Olofsson instruerade lärlingarna hur man skulle arbeta med vinkelslip, tigersåg och andra handverktyg, avslutar Ted Svedenborn.

Annons
 


Foto: Räddnignstjänsten Syd

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser