Annons

Sista chansen att se Konstoform

Hej Mia Widell, ordförande i Landskrona konstförening. Det är sista chansen att se Konstoform i konsthallen till helgen. Om man inte varit där, varför ska man passa på nu?
– Helt enkelt för att det är en fantastisk utställning av mycket hög klass som är helt unik i sitt slag i Norden. Dessutom är flera av objekten inte tidigare visade. Jag hoppas att vi får många besökare även under avslutningshelgen och jag kan meddela att vi har bakat lussekatter som serveras i caféet. Under söndagen har vi dock reserverat mellan 15-17 då vi kommer att ha vårt årliga medlemslotteri.

Vilken ”möbel” är din personliga favorit på utställningen?
– Oj, det kan jag inte svara på. Dels finns det sådana jag skulle kunna tänka mig hemma men sen finns det andra som gör sig så otroligt bra i konsthallen.

Annons
 

Ni har för ovanlighetens skull tagit entré. Har någon vänt i dörren?
– Det tror och hoppas jag inte. Dom som kommer är konstintresserade och entréavgiften är på 20 kronor så det stoppar ingen. Anledningen är att vi är en ideell förening och för att täcka våra omkostnader så valde vi att göra på detta viset.

Hur summerar du Konstoform?
– Utöver vad jag sagt innan så är det väldigt roligt att utställningen har fått så stor uppmärksamhet, varit så välbesökt och att föreningen fått så många nya medlemmar.

Landskrona konstförening har numera appendixet ”Konsthallens vänner”. Är vi, landskronabor, lite dåliga på att värna vår hall?
– Ja, vi kan alla bli bättre på det. Det finns landskronabor som aldrig satt sin fot i konsthallen. Men inte minst tack vare caféet och deras underbara personal, som ser till att det alltid finns hembakat, gör att många kommer ner och njuter av den fina miljön och passar då även på att titta på konsten. Konsthallen är nästan mer känd utanför Landskrona. Uppskattad inte minst för sin vackra arkitektur.

Det verkar sjuda om liv i föreningen som fyller 80 år under jubileums året 2013, kommer det att manifesteras på något sätt?
– Det blir en överraskning. Först blickar vi fram emot vårens utställning som vi har i konsthallen. Den 28 april till den 10 juni har vi en samlingsutställning då vi kommer att visa fotografier av Thomas H Johnsson, skulpturer av Lena Cedergren samt måleri av Christel Jönsson. Men innan dess hoppas jag att alla passar på att gå och se Roy Evertsens målarskolas elever som ställer ut i konsthallen strax efter nyår. Det är alltid lika spännande.


Jonas Bohlins stol Concrete har anpassat sig riktigt bra i den japanska trädgården.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser