Annons

Miljonbesparingar i skolan

I veckan klubbades budgeten för Utbildningsförvaltningen för 2012. Trots att man ska effektivisera för cirka 10 miljoner kronor så ska detta inte påverka undervisningen. Faktum är att den så kallade skolpengen, det vill säga den summa som varje skola får per elev för att driva verksamheten, ökar.

För eleverna i årskurserna F-6 blir pengen 51670 kronor jämfört med 50731 i år och för de som går i högstadiet är summan bestämd till 57719 (56654) – Ökningen ska framför allt gå till kompetenshöjande undervisning för de som har svårt att nå den måluppfyllelse som är satt, säger Tomas Johansson, förvaltningschef på Utbildningsförvaltningen.

Annons
 

Besparingarna grundar sig i att gymnasieförbundet numera ingår i Barn- och Utbildningsförvaltningens verksamhet. Det ska dock även sparas ute på skolorna.
– Det är mycket man kan spara på olika områden. Framför allt genom den övergripande verksamheten, säger Tomas Johansson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser