Annons

Dagens tomte: Margareta Rydhagen

En ständigt populär julklapp är boken. På biblioteket presenterade i veckan personalen ett stort antal hårda julklappstips. Direkten träffade chefen själv, Margareta Rydhagen, och lika självklart som att prologen kommer först som att epilogen kommer sist, så ställde hon upp som dagens tomte och naturligtvis blev det snack om just böcker.

Vilken bok skulle du vilja ge bort, och till vem?
– Det finns så oerhört många bra böcker, men trots att jag inte läst den själv så säger jag Kerstin Ekmans bok, Grand Final i skojarbranschen. Jag tror att den är jättebra och den skulle jag kunna ge till vem som helst.

Annons
 

Du väljer alltså inte att ge bort Zlatans bok?
– Nej, han behöver knappast min hjälp för att sälja böcker. Jag känner nördar som gillar Zlatan men själv är jag inte så intresserad. Den funkar dock bra på biblioteket. De fyra böcker vi ligger på har hela tolv reservationer i dagsläget.

På bion är det full rulle med premiärer och annat runt juletid. Hur är ruljansen på biblioteket?
– Det är lugnt. De stora boksläppen inträffar oftast i början av hösten. Dessutom har vi inte studenter och andra elever i samma utsträckning som under terminerna.

Varje arbetsplats med självaktning har en rejäl julfest. Brukar det gå livat till när ni på biblioteket firar jul?
– Livat vill jag inte säga att det är men glatt och stillsamt tycker jag att vi brukar ha det. I år kommer vi att hålla till på Nils Holgersson. Där är det mysigt.

Jaha, och var ratar du på julbordet och vad tar du extra av?
– Jag gillar framför allt sill. Dessutom är jag förtjust i rökt mat. Det kan vara allt från korv och skinka till vilt. Jag hoppar dock gärna över sådant som är geggigt, typ rödbetsallad och liknande.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser