Annons

Ungdomar laddar för Gothia Cup

Idag presenteras spelprogrammet för Gothia Innebandy Cup, världens största och mest internationella innebandyturnering för ungdomar. Turneringen har i år lockat 450 lag varav fem kommer från Landskrona Falcons.
I turneringen som spelas strax efter nyåret  finns lag från Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tjeckien representerade.
– Det är glädjande att vi år efter år befäster vår position som den ledande innebandyturneringen för ungdomar. Jag tar det som ett kvitto på att våra ansträngningar att erbjuda våra besökare en minnesvärd upplevelse både på och vid sidan av planen verkligen uppskattas, säger Lena Rönnefors, turneringsledare för Gothia Innebandy Cup.

Falcons har fem lag som spelar i Gothia Innebandy Cup 2012 och klubbens sportchef Petri Manu ser det som ett utmärkt tillfälle att stärka samhörigheten i lagen och klubben.
– Detta är viktigt inte minst socialt och för att skapa bra gemenskap. Dessutom är Göteborg en trevlig stad där ungdomarna kan få uppleva mycket. Det finns även en turnering i Uppsala, Storvreta cup, dit vi brukar skicka våra äldre lag. Där blir det gärna mer fokus på prestationen och motståndet är i regel av högre kvalité.

Annons
 

I klassens pojkar 12 finns 60 lag och ”Muttas Pågar” har inledningsvis lottats mot Hofterup IBF, Jönköpings IK och Mölndals IBF. 

15-åringarna finns i en grupp med 42 lag och möter Jönköpings IK, Bulldogs FC 2 och FBC Lerum.

18-årslaget har 34 andra lag att tampas mot från från fem olika länder.
Laget inleder mot Vara IBK, Sävsjö IBK och Ajer IBK.

Klubben har också två tjejlag på plats och de nyligen SM-aktuella 14-åringarna har lottas mot  NOR 92 IBK, Jönköpings IK och Onsala IBK. I åldersklassen finns 25 lag.

Slutligen kommer F18 att tampas med 23 andra lag från tre olika länder om slutsegern.  Här ställs Landskronatjejerna mot Borgholms IBK, Hovshaga AIF och Varla IBK.  

Vi har under två års tid aktivt och målmedvetet arbetat med våra ungdomslag och så smått börjar vi skönja resultat. Till nästa år är målsättningen att ha lag i samtliga åldersklasser, avslutar Petri Manu.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser