Annons

Filmtajm på konsthallen

Åter är det onsdag och med den följer ett kvällsprogram i Landskrona konsthall. Idag visas den halvtimmes långa filmen, Bror Hjort – konsten är kärlekens facit.

1994 var det 100 år sedan Bror Hjort föddes (1894-1968).
Under året ordnades en rad utställningar med denne 1900-talsklassikers konst: Skulptur, måleri, teckningar. Mycket i Bror Hjorts konst är sensuellt och tillgängligt. Men det betyder inte att hans väg till uttrycket var lättfunnen eller så lekfullt enkel och folklig som det kan tyckas. Han öste ur barndomens minnen, ur sin lust till livet och kärleken. Det var dock ofta många överväganden, skisser, studier och förkastade förslag innan han kände sig nöjd med sitt verk. Han var intellektuell och djupt bevandrad i konsthistorien, litteraturen och musiken. Erkännandet av hans konst kom inte förrän han närmade sig de femtio. Nu räknas han till de verkligt stora i vårt sekels svenska konst.

Annons
 

Filmen visas klockan 18.30 och entrén är 50:- vilket även inkluderar kaffe.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser